Meedoen Hollands Kroon

Uitleg

De gemeente Hollands Kroon maakt het via de regeling Meedoen Hollands Kroon mogelijk voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met lage inkomens om deel te nemen aan sport- culturele- en onderwijsactiviteiten. Per jaar is er € 350,- per kind beschikbaar.

De regeling is bedoeld voor gezinnen met een laag  inkomen en geen in aanmerking te nemen vermogen hebben.

De grenzen van het inkomen zijn (incl. vakantiegeld): echtpaar of samenwonend paar € 1.544,38,  alleenstaande ouder € 1.081,07 (tarieven per 01-01-2017). De grens voor het vermogen is € 11.880,00.

 

Hoe vraagt u een vergoeding aan?

Om te beoordelen of u voor deze vergoeding in aanmerking komt verzoeken wij u bijzondere bijstand aan te vragen. Als u in aanmerking komt voor Meedoen Hollands Kroon ontvangt u van de gemeente een inlogcode. U kunt hiermee als volgt via de webshop activiteiten en/of producten voor uw kind(eren) kopen:

  • Met de inlognaam en het wachtwoord logt u in op de webshop www.meedoenhollandskroon.nl.
  • U kunt direct winkelen van het tegoed. Vanuit uw winkelwagen kunt u artikelen toevoegen en verwijderen, zolang u de bestelling nog niet heeft afgerond.
  • Als u diensten of artikelen bestelt, gaat dit automatisch van uw tegoed af.
  • Zowel u als de aanbieder worden bericht over de aankoop.
  • De aanbieder neemt contact met u op over de geplaatste bestelling. Heeft u binnen twee weken na plaatsing bestelling geen bericht ontvangen, dan raden wij u aan zelf contact op te nemen met de aanbieder.